Η Κομισιόν σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Airbnb

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Airbnb, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε τελεσίγραφο προς την εταιρεία, να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να καταστήσει διαφανείς τις τιμές της. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύει με την επιβολή κυρώσεων.

Όπως αναφέρει σχετικά η Κομισιόν, τόσο οι όροι των συμβολαίων, όσο και η μέθοδος ενοικίασης με τον οποίο παρουσιάζονται οι τιμές στους χρήστες, δεν είναι ταυτισμένοι με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, γεγονός που επιβαρύνει τους πελάτες της πλατφόρμας.

Σύμφωνα μάλιστα με την Επίτροπο της Κομισιόν, Βέρα Ζούροβα, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατανάλωση, «πρέπει να γίνεται κατανοητό στους καταναλωτές, για ποιο πράγμα και πόσο καλούνται να πληρώσουν».

Nέο κύμα ελέγχων και διασταυρώσεων από το υπ. Οικονομικών

Την ίδια στιγμή στη χώρα μας, νέο κύμα ελέγχων προς τους διαχειριστές των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, με σημαντική μερίδα εξ αυτών, οι οποίο παρουσιάζουν και έσοδα από προηγούμενα έτη, να βρίσκεται στο στόχαστρο.

«Η υποχρέωση για τη δήλωση των εισοδημάτων από τη βραχυχρόνια μίσθωση μέσω των πλατφορμών, είναι δεδομένη. Πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες ότι από τις διασταυρώσεις εμείς θα μπορέσουμε να τους βρούμε», δήλωσε σχετικά η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στο τέλος του μήνα η πλατφόρμα

Σε κάθε περίπτωση και παρά τις απανωτές παρατάσεις που έχει λάβει η έναρξη λειτουργίας του μητρώου ιδιοκτητών, όπου θα δηλώνονται τα στοιχεία των ακινήτων καθώς και τα στοιχεία μίσθωσης, θα υλοποιηθεί όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών στα Φορολογικά Νέα, έως το τέλος του μήνα. Σημειώνεται ότι το σχετικό έργο, το οποίο εκπονήθηκε γι’ αυτό το σκοπό έχει ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή, εκκρεμούν οι τελικές ρυθμίσεις για να τεθεί σε λειτουργία, με τις καθυστερήσεις που εμφανίστηκαν να οφείλονται σε τεχνικές δυσλειτουργίες στο μεγαλύτερο βαθμό έχουν επιλυθεί.

Πηγή : forologikanea.gr

Αναζήτηση βάση ημερομηνίας

Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Φίλτρο ανά χρονολογία

Φίλτρο ανά κατηγορία