Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να αποκλείει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη λύση της οριζόντιας μείωσης για το σύνολο των εταιρειών.

Τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις αποφάσισε η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να δώσει ανάσα ρευστότητας σε όλους εκείνους που πλήττονται λόγω της πανδημίας και κινδυνεύουν ακόμα και με «λουκέτο».

Η μείωση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής, από το επίπεδο του 100% που είναι σήμερα, είναι ένα από τα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα που πρόκειται να εφαρμόσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να αποκλείει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη λύση της οριζόντιας μείωσης για το σύνολο των εταιρειών, λόγω υψηλού δημοσιονομικού κόστους. Στον φετινό προϋπολογισμό έχει αναγραφεί πρόβλεψη για είσπραξη 2 δισ. ευρώ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «η προκαταβολή φόρου, επιτέλους, μειώνεται. Πράγματι, είναι άδικο να καλείται κανείς να προπληρώσει φόρους με βάση τα όποια κέρδη είχε τη μία χρονιά, όταν αυτά -ειδικά φέτος- θα είναι πολύ λιγότερα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε για τη μείωση της προκαταβολής φόρου πως για τις επιχειρήσεις που θα εμφανίσουν μείωση τζίρου κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, αθροιστικά άνω ενός ποσοστού, θα προβλεφθεί μείωση της προκαταβολής φόρου που καλούνται να πληρώσουν εντός του 2020 για το 2021, κατά ένα ποσοστό.

«Το ποσοστό θα προσδιοριστεί τον Ιούλιο, με βάση τα στοιχεία τζίρου που θα έχουν υποβάλει οι επιχειρήσεις για την προηγούμενη περίοδο», είπε.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι μέσα στον Μάιο θα δρομολογηθεί και η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής και για τις επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν τα κριτήρια που απαιτούνται στο πρώτο στάδιο.

ΤΑΝΕΑ.GR

Αναζήτηση βάση ημερομηνίας

Φεβρουάριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Φίλτρο ανά χρονολογία

Φίλτρο ανά κατηγορία